Pizza TuSi
Personálna agentúra Mr.JOB Slovenská franchisingová asociácia

Diabetici sa môžu zdravo stravovať s Norbi Update

 

Medzinárodnú značku zdravej výživy Norbi Update tvoria overené a certifikované potraviny vhodné pre diabetikov, ľudí s vysokým krvným tlakom, vysokou hladinou cholesterolu, zápalmi hrubého čreva, močového systému, ale aj pre schudnutie a zlepšenie imunity. Majú nízky obsah sacharidov a vyšší obsah vlákniny a bielkovín, preto menej prekysľujú organizmus a navyše neobsahujú rýchlo vstrebateľné sacharidy, ako sú múka a cukor. Výrobky Norbi Update sa už v súčasnosti dajú kúpiť v 12 mestách na Slovensku a do konca roka by ich malo byť 45, predovšetkým v okresných mestách. Informoval o tom konateľ Update Slovakia Ing. Ivan Gallo.

 

,,Stravovací systém Norbi Update obsahuje potraviny so zníženým obsahom sacharidov bez pridaného cukru, ktoré sa pomaly vstrebávajú a majú nízky glykemický index. Tieto potraviny dodajú ľuďom potrebnú energiu, ktorú dokážu využiť a neukladá sa im do tukov, dostatočne telo nasýtia, nebude sa prejedať, pretože nevyvolávajú umelo generovaný hlad. Nemusia sa báť zníženého obsahu cukru, o nič nie sú ukrátení. Nielen cukor je sladký a nielen z hladkej múky sa dajú piecť zákusky a pečivá. Mnohí ľudia už tento zdravý trend preferujú a nejedia rafinované sacharidy. Uvedomili si podstatu správnej životosprávy - žiť zdravo a dlho. Pomocou stravy Update 1 a pravidelným pohybom, ako sú výdatné prechádzky, aerobik, bicyklovanie, či plávanie, sa dá vo veľkej miere predísť civilizačným chorobám“, vysvetlil I. Gallo.

 

Dodal, že stravovací systém Update je výnimočný tým, že zdravým ľuďom nič nezakazuje. Ale všetky konzumované potraviny je potrebné rozdeliť do troch kategórií, ktoré určujú, kedy a čo jesť. V Update predajniach sa dajú nájsť iba potraviny patriace do kategórie Update 1, čo sú potraviny s nízkym glykemickým indexom (GI) a nízkym obsahom sacharidov, ktoré sa môžu konzumovať od 6. do 22. hodiny. 

 

,,Výrobky patriace do kategórie Update 2 majú buď nízky GI a vyšší obsah sacharidov, alebo vyšší GI a nízky obsah sacharidov. Tieto je vhodné konzumovať od 6. do 15. hodiny. Výrobky z kategórie Update 3 majú vysoký GI a vysoký obsah sacharidov. Tieto by sa mali konzumovať od 6. do 12. hodiny, ale len zriedka. Najúčinnejšie je, keď si človek zostaví svoj jedálny lístok z potravín patriacich do skupiny Update 1. Do skorého poobedia môže občas zjesť aj stravu z kategórie Update 2. Pre diabetikov sú však katagórie Update2 a Update 3 neprijateľné a mali by ostať iba pri stravovaní s potravinami kategórie Update1“, povedal I. Gallo.

 

Ďalej poukázal na to, že cukor v rôznych formách v súčasnosti výrobcovia dávajú takmer do všetkých potravín, nenachádza sa len v sladkostiach. Dá sa nájsť napríklad aj v údeninách, mliečnych výrobkoch a pod. Ukrýva sa pod rôznymi názvami ako glukózový sirup, dextróza, sacharóza či fruktóza. Jednoduché cukry vo všetkých podobách a rovnako aj múka však patria k aditívam, ktoré vyvolávajú umelo generovaný hlad a závislosť. Výrobcovia totiž chcú, aby sa zákazníci k ich potravinám vrátili, a preto tieto prísady používajú. Pritom nejesť cukor nie je nič neprirodzené. Ľudstvo žilo bez cukru desaťtisíce rokov a kryštálový cukor sa používa iba približne 200 rokov.

 

,,Naša spoločnosť, napriek tomu, že žije vo vyspelej dobe komunikácie a technológií, nemá dobré stravovacie návyky a celkový životný štýl, čoho dôsledkom sú civilizačné choroby ako infarkt, mozgová mŕtvica, diabetes, kardiovaskulárne, lipidové ochorenia a rakovina. Stačí sa len zamyslieť nad každodennou závislosťou ľudí na cukre a zmeniť svoj jedálniček. Pritom ľudia neustále riešia, ako schudnúť a strácajú čas nezmyselnými diétami. Dôležité však je zostať štíhlym takým spôsobom, aby sa nemuseli obmedzovať v stravovaní. Dlhodobo takto funguje stravovací systém Norbi Update, ktorý neobsahuje veľké dávky sacharidov a tým nie je rozkolísaná glykémia v organizme. Dá sa to samozrejme dosiahnuť aj nadmerným vydávaním energie vo forme pohybu, ale aj ten môže zničiť vaše telo nielen z hľadiska štruktúry, ale pravdepodobne naruší aj metabolický chod organizmu.“, uzavrel I. Gallo.





Súvisiace franchise ponuky




Podobné články


McDonald´s na Slovensku boduje

McDonald´s na Slovensku boduje

Napriek poklesu svetovej gastronómie tržby siete vlani vzrástli o šesť percent

06.10.2010 viac info
Jazyková škola CHANTAL stále expanduje

Jazyková škola CHANTAL stále expanduje

Jazyková škola CHANTAL je na trhu už vyše troch rokov. V priebehu tohto obdobia si získala silnú pozíciu na trhu a stala sa najväčšou jazykovou školou na Slovensku. Takéto postavenie si získala aj vďaka revolučnému produktu s ktorým pracuje a tým je Callanová metóda.

05.12.2011 viac info
Pizza Mizza v roku 2010

Pizza Mizza v roku 2010

PizzaMizza bilancuje rok 2010. Aké úspechy dosiahla táto spoločnosť a aké ciele si predsavzala dosiahnuť v roku 2011?

14.12.2010 viac info
Šťastné a veselé

Šťastné a veselé

Šťastné a veselé Vianočné sviatky plné pokoja a pohody a úspešný Nový rok praje tím franchisa.sk

25.12.2010 viac info
Franchisa zahalená do vône

Franchisa zahalená do vône

L´OCCITANE potvrdzuje úspech na česko-slovenskom trhu. O prírodné výrobky je záujem. Otvárajú sa 3 nové prevádzky.

27.12.2010 viac info
Pizza Mizza v roku 2011

Pizza Mizza v roku 2011

Aké novinky a zaujímavosti si pripravila Pizza Mizza pre rok 2011? Interview pre Hospodárske noviny.

05.12.2011 viac info
Úspechy Pizza Mizza v roku 2011

Úspechy Pizza Mizza v roku 2011

O úspechoch Pizza Mizza v roku 2011 pán Ing. Jozef Šétaffy.

07.12.2011 viac info
McDonald´s možno už aj v Humennom

McDonald´s možno už aj v Humennom

K ďalším mestám, v ktorých bude otvorená nová reštaurácia spoločnosti McDonald´s možno pribudne aj Humenné. V prípade dohody so samosprávou by mohla táto spoločnosť vytvoriť nové pracovné miesta aj v tejto lokalite.

11.02.2011 viac info
Zelenina v jedálničku Pizza Mizza

Zelenina v jedálničku Pizza Mizza

Zelenina je jednou z hlavných surovín v ponuke na jedálnych lístkoch Pizza Mizza, v rôznych úpravách je prakticky súčasťou každého jedla. Viac o zelenine a špecialitách z jedálnička Pizza Mizza so šéfkuchárom siete Jurajom Bajákom.

05.12.2011 viac info
Levi´s® na slovenskom i českom trhu

Levi´s® na slovenskom i českom trhu

Levi´s® hľadá franchisantov pre novo vzniknuté predajne Levi´s® Store i multibrandové obchody v ČR a SR.

23.02.2011 viac info